PERİODONTOLOJİ(DİŞ ETİ HAST.)

 Diş eti hastalığı, birden fazla nedenden kaynaklanır. Bu nedenlerin başında diş fırçalama sırasında yaşanan kanamalar gelir. Diş etlerinde meydana gelen şişme ve kızarmalar, dişler ve dişetleri arasında iltihaplı akıntı olması, ağız kokusu, dişler arasında aralıkların oluşması veya mevcut aralıkların artması, Diş eti kenarlarında veya dişler arasında, diş taşlarına bağlı olarak oluşan siyah alanlar görülmesi de diş eti hastalığının habercisidir.

Tedavilerde belirleyici olan diş eti rahatsızlığının yaşandığı süreçtir. Eğer hasta erken safhadaysa genellikle diş taşı temizliği ve kök yüzeyi düzleştirmesi yapılır. Bu süreçte dişlerin etrafındaki ceplerden bakteri birikintileri ve diş taşları uzaklaştırılır ve kök yüzeyleri düzleştirilir. Bu işlemlerle iltihaba neden olan bakteriler ve toksin maddeler ağızdan uzaklaştırılır.
Diş eti hastalığının ileri boyutlara geldiği durumlarda ise cerrahi müdahale yapılma ihtimali vardır. Yapılan müdahaleyle derin ceplerdeki diş taşlarını ve hastalıklı dokuları ortamda uzaklaştırarak iyileşmenin olabilmesi amaçlanmaktadır.

Tedavi tamamlandıktan sonra hastalar düzenli olarak kontrole gelmelidirler. Periodontal tedavi ile elde edilen olumlu sonuçları korumanın tek yolu dişlerin fırçalanması, diş ipi ve bakteri birikintilerini ortamdan uzaklaştıran kimyasalların düzenli olarak kullanılmasıdır.



Sizler için en iyi hizmeti veriyoruz...

Sizlere ulaşabilmemiz için formu doldurmanız yeterli.. İyi ve sağlıklı günler dileriz..